Friday 18 November 2016

Voimaesineitä: meikkipussi


Kuukauden kosmetiikkakokeilun lisäksi marraskuu tuntui hyvältä ajankohdalta aloittaa myös tämä toinen päivityssarja, jota olen pyöritellyt mielessäni pitkään. Voimaesineitä-sarjassa kirjoitan kerran kuussa jostain minulle tärkeästä esineestä, joka on kyseiseen vuodenaikaan minulla kovassa käytössä tai muuten ajankohtainen. Olen kieltämättä aika kova hamstraamaan kauniita esineitä ja haluaisin, että kaikki arjessa käytettävät esineet olisivat kauniita tai esteettisiä - tuskailen jatkuvasti esimerkiksi sitä, että erinäisten kodinkoneiden täytyy olla niin auttamattoman rumia.


Marraskuussa itselleni ajankohtainen voimaesine on meikkipussini. Syys- ja lokakuu menevät vielä kesän jälkimainingeissa ja uutta vuodenaikaa fiilistellessä, mutta marraskuu - se on aina jotenkin hyvin harmaata, kylmää ja enenevissä määrin pimeää aikaa.  Koska pimeyteen ja kylmyyteen ei voi varsinaisesti vaikuttaa, yritän päihittää ne panostamalla itseni hemmotteluun - ja koska kuukausibudjetti ei jousta kauneushoidoissa ja kylpylöissä ravaamiseen, keskittyy tuo hemmottelu jokapäiväisiin meikkaus- ja ihonhoitorutiineihin. Rutiinien kiistämätön ruumiillistuma on juurikin meikkipussini, jossa säilytän kaikkea näihin rutiineihin liittyvää kosmetiikkaa.


Siitä lienee nyt jo muutama vuosi, kun ystäväni kylpyhuoneeseen ilmaantui Marimekon Aesop-meikkipussi, jota aloin pitää maailman täydellisimpänä meikkipussina. Kuosi on täydellisen ihana - ei liian graafinen mustavalkoisuudestaan huolimatta - ja tukeva kangas ainakin vaikuttaisi siltä, että se kestää kiitollisena muutaman pesun, jos vaikka jokin purtilo sattuisi leviämään pussin sisään. Ongelmaksi muodostui ainoastaan se, että ymmärtäessäni haluavani itselleni samanlaisen, ei pussia ollut enää saatavilla.


Sitten - syyskuun lopulla - WST:n viimeisin marimekkokokoelma tuli myyntiin. Poikkesin sivustolle lähinnä katsastamaan mitä ihanuuksia kokoelmasta löytyisi tällä kertaa, vaikken varsinaisesti ollut ostoaikeissa. Ja kuinka ollakaan; siellähän se kauan metsästämäni Aesop-pussukka nökötti, ja vielä vastustamattoman huokeaan hintaan!


On aika hassua, miten tällainen suhteellisen pieni ja yksinkertainen asia voi tehdä iloiseksi, mutta toisaalta meikkipussi on esine, jota käytän ja siten myös katselen joka päivä. Kylpyhuoneessamme on sitä paitsi rajallisesti säilytystilaa, joten meikkipussi on usein esillä myös silloin, kun en tongi sen sisältöä. Matkoilla se muistuttaa minua kodista ja arkena se on yksi pienistä silmäniloista, jotka piristävät niinä vähän ankeampinakin maanantai-aamuina. Täydellinen voimaesine, siis!


Photographs by Emma Wilde


No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.