Wednesday 16 November 2016

Arela SS17: The Beauty of the AlmostOdotan joka sesonki tätä pressikutsua eniten, sillä Arelan mallistot ovat aina toinen toistaan hurmaavampia, ja tilaisuus vähintään yhtä mukava ja kiinnostava kuin Arelan vaatteetkin. Tällä kertaa mallistoesittely oli vielä erityisempi, sillä se järjestettiin taiteilija Kirsti Tuokon työhuoneella Helsingin Kaapelitehtaalla, taiteilijan huikeiden teosten keskellä.


"The Beauty of the Almost - mallisto tutkiskelee kuvitellun ja toden suhdetta. Yhtenä inspiraation lähteenä mallistolle on ollut Eric Rohmerin elokuvien maailma: murretut mutta mehukkaat värit, paljon pidetyt, yksinkertaiset vaatteet , naturalistinen näytteleminen, pitkät keskustelut ja inhimillinen epätäydellisyys."


Unelman pehmeän merino-kashmirneuleen sekä pehmeän puuvillatrikoon lisäksi tähän kesämallistoon on otettu materiaaliksi himmeäkiiltoinen puuvillasatiini, joka on rapsakkaa ja joustamatonta kuin paperi. Materiaali toimii hyvänä kontrastina kauniisti laskeutuvalle neuleelle ja on sekä skarppi, että näyttävä. Brodeerattua puuvillaa saimme ihailla jo Arelan viime kesän mallistossa, mutta kesään 2017 päivitetty versio on ehkä vieläkin kauniimpi (oma suosikkini brodeeratuista vaatteista on ehdottomasti alle polven yltävä kaftaani, ihana). SS17-malliston materiaalit tulevat Espanjasta, Turkista ja Pohjois-Kiinasta. Neuleet valmistetaan Nepalissa ja vaatteet ommellaan Latviassa.


Arelan materiaalit ovat toki aivan omaa luokkaansa, mutta mallistojen todellinen viehätys piilee ehdottomasti väreissä - ja niiden odottamattomassa yhdistelyssä. SS17 - malliston värit ovat jotenkin huikean herkullisia, mieleen tulee auttamatta sulava jäätelö ja pitkät kesäpäivät. Herkkuvärit toimivat epäilemättä myös voimaannuttavina väripilkkuina alkukevään harmaudessa, kun ei malttaisi enää odottaa, että kevät pääsee kunnolla vauhtiin.


Kesämalliston lisäksi Arela esitteli tilaisuudessa uuden ekologisen koti-mallistonsa Arela Sunday, joka on suunniteltu mukavaan ja kauniiseen kotielämään - ja on todellinen kotona viihtyvän esteetikon unelma! Sesonkien yli jatkuvassa kotimallistossa osa tuotteista on tuttuja Arelan suosikkimalleja (kuten ihana Aspen-huppari, yllä Kirsti Tuokon päällä) ja osa uusia tulokkaita.

Malliston materiaalina toimii täysin värjäämätön kashmirvilla, jonka valmistuksessa käytetään entistä vähemmän vettä ja joka on täysin kemikaalivapaata. Malliston väripaletti on hyvin maanläheinen ja rauhallinen, kashmirvuohien luonnollisen harmaa-ruskean värityksen mukainen. Kevät-kesämalliston ilmestymistä saamme odotella maaliskuuhun, mutta kotimallisto on jo saatavissa Arelan Uudenmaankadun myymälästä.


Oli hurjan inspiroivaa päästä ihailemaan uusinta mallistoa taiteilijan työhuoneella, ja hauskinta oli tietenkin se, että Kirsti Tuokon teosten ja Arelan malliston värit ja tunnelma nivoutuvat niin täysin tahattomasti, mutta silti saumattomasti yhteen. Kuten Maija Arela puheessaan mainitsi, taiteilijat ovat todellisia edelläkävijöitä, jotka suorastaan aistivat tulevaa näkymättömillä tuntosarvillaan.


Parasta Arelan tilaisuuksissa ovat kuitenkin - ja tietenkin - ihmiset. Taiteilija Kirsti Tuokko on varmasti yksi mielenkiintoisimmista ja inspiroivimmista ihmisistä, joita olen tavannut - ja totesimme jälleen, että meillä on yhteinen tapa muodostaa ajatuksia puhumalla (paljon). Arelan äiti-tytär-sisko tehokolmikko on aina yhtä lyömätöntä seuraa, oli kyse sitten Euroopan lähihistorialla ja taidemaailman anekdooteilla höystetyistä filosofisista keskusteluista - tai vaikka venyttelystä.   Photographs by Emma Wilde

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.