Sunday 6 November 2016

Kuukauden kosmetiikkakokeilu: Iroisien BB-voideSiirryin viime vuoden puolella käyttämään luonnonkosmetiikkaa niin sanotun normaalin kosmetiikan sijaan, ja hankkiessani vanhoille luottotuotteilleni uusia korvaajia on tullut kokeiltua yhtä jos toista, sekä muokattua niin meikkaus- kuin ihonhoitorutiinejakin.  Kokeilujen lomassa olen törmännyt muutamaan ihan korvaamattomaan tuotteeseen, joista olen täällä blogissakin kirjoitellut. Säännöllistääkseni näitä päivityksiä ja raportoidakseni uusista kokeiluista, aloitan nyt uuden päivityssarjan otsikolla Kuukauden kosmetiikkakokeilu. Ajatuksena on otsikon mukaisesti kirjoittaa kuukausittain jostain kokeillusta ja hyväksi todetusta, sekä vuodenaikaan nähden ajankohtaisesta luonnonkosmetiikkatuotteesta.

Ensimmäisenä esittelyyn pääsee Iroisien BB-voide, jota olen käyttänyt alkukesästä lähtien ja todennut niin varteenotettavaksi tuotteeksi, että ensimmäisen pakkauksen loputtua päätin jatkaa samalla tuotteella (tämä on kokeilunhaluiselta suuri suositus) .  


Kaikki Iroisien tuotteet, BB-voide mukaan lukien, sisältävät merileväuutteita ja merivettä Bretagnen lähellä sijaitsevasta Iroisie-merestä, joka on yksi puhtaimmista ja monimuotoisimmista UNESCO:n suojelemista meristä. Tuotteissa käytetyt levät valikoidaan tarkoin ja poimitaan käsin. Merilevät - jotka ovat tuotteiden avainainesosa - sisältävät hurjasti mineraaleja, ja niiden luvataan auttavan ihoa säilyttämään kosteustasapainonsa, sekä suojautumaan tehokkaasti ulkoisilta haitoilta, kuten UV-säteilyltä ja ympäristön lämpötila- tai kosteusmuutoksilta.

Oman kokemukseni perusteella lupaukset merileväuutteiden tehokkuudesta pitävät paikkansa, sillä ihoni on ollut selvästi kosteutetumpi ja heleämmän näköinen siirryttyäni käyttämään Iroisie'ta. Ihoni on pääosin tasainen ja helppo, eikä siinä esiinny juurikaan epäpuhtauksia, kuivuutta tai rasvaisuutta, joten varsinaista meikkivoidetta kevyempi BB-voide riittää omiin tarpeisiini mainiosti. En kuitenkaan kehuisi voidetta peittäväksi, vaan ennemmin pieniä sävyeroja tasoittavaksi. En esimerkiksi suositellut sitä ystävälleni, joka etsi meikkivoidetta jolla saisi suunympärysihottumaa piiloon - vaikka toisaalta Iroisien hoitavat ainesosat sopisivat kenties ihottuman hoitoon hyvin.


Edelliseen meikkivoiteeseeni Kjaer Weisiin (johon muuten yllämainittu ystäväni on ollut todella tyytyväinen) verrattuna Iroisie on mielestäni miellyttävämpi iholla ja helpompi levittää. Iroisie on myös selvästi kosteuttavampi ja sillä saa mielestäni selvästi kuulaamman lopputuloksen. Toisaalta Iroisien kanssa joudun turvautumaan erinäisiin valokynäkikkoihin kun haluan (krooniset) tummat silmänaluseni peittoon. Käytän Iroisien päällä ohutta kerrosta irtopuuteria, jonka kanssa voide pysyy hyvin paikoillaan, mutta lopputuloksesta ei tule lainkaan pakkelimainen. Esimerkiksi Kjaer Weisin kanssa koin usein, ettei voide pysy iholla, mutta puuterin kanssa käytettynä se saa ihoni näyttämään todella kuivalta. Kjaer Weisiin verrattuna Iroisie vie voiton myös suojaavuudellaan, sillä Kjaer Weisissa ei ole aurinkosuojaa, kun taas Iroisiessa on SPF25.


Suosittelisin siis Iroisieta, kun etsinnässä on kevyt ja kosteuttava tuote, erityisesti ihan arkikäyttöön. En osaa sanoa miten hyvin Iroisie sopii erinäisten iho-ongelmien kanssa ja uskoisin, että iho-ongelmat ovat monesti niin henkilökohtaisia, ettei yhdelle sopiva ratkaisu välttämättä sovi lainkaan toiselle. Iroisie ei ole se peittävin tuote, joskin kerrostamalla silläkin saa varmasti ihon virhealueita piiloon, mutta epäilisin että notkean koostumuksen vuoksi levittämiseen menee tuolloin enemmän aikaa. Itse haluan seuraavaksi nähdä miten merileväuutteet pärjäävät näiden leveysasteiden viiltäville talvipakkasille ja lumimyrskyille!

Onko teillä meikki- tai BB-voidesuosikkeja luonnonkosmetiikan puolelta?
Iroisien BB-voiteen löydät täältä
Photographs by Emma Wilde

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.