Monday, 5 June 2017

Hot Lunch Tip Budapestiin: Food Truck Udvar


Kuten mainitsin aiemmin, mielitiettyni bongasi Budapestin matkallamme kaupunki turistikartastamme lupaavan ruokapaikkamainoksen. En yleisesti välttämättä luottaisi turistikarttojen mainoksiin ihan hirveästi (niiden uskottavuus aina jotenkin kärsii siitä, että puolet mainostavat eroottisia hierontapalveluita), mutta päätimme tällä kertaa käydä katsastamassa paikan, sillä mainoksessa mainittiin kaksi kovin lupaavaa konseptia, eli "vegan" ja "street food trucks". Vegaanista ruokaa ei todellakaan ollut Budapestissä hirveästi tyrkyllä (vegaanisia ravintoloita epäilemättä löytyy, mutta ne olisi pitänyt selvittää etukäteen), monesti tiedusteluihini kasvisruokavaihtoehdoista lähinnä vastattiin esittelemällä salaattilistaa - mikä on aina yhtä lannistavaa. Niinpä tuo lupaus vegaanisesta ruokapaikasta täytyi ehdottomasti käydä tutkimassa. Suuntasimme siis perjantailounaalle Corvinia kohti.


Paikka osoittautui iloisen keltaiseksi, Pestiläiseen tyyliin jokseenkin ränsistyneeksi sisäpihaksi, jolla seisoi viisi vanhoista autoista tehtailtua ruokarekkaa. Jokainen rekka tarjoili erityylisiä katuruoka-annoksia; käsintehtyä pastaa, savustettua kalaa, katuruuan klassikoita, täytettyjä voileipiä ja niin edelleen. Valitsin lounaakseni Kristóf Konyhájan vegaanisen ruokarekan maissipihvipurilaisen, ja syntymäpäivieni kunniaksi myös mielitiettyni päätti antaa vegaaniselle vaihtoehdolle mahdollisuuden (tämä on siis suuri myönnytys, yleensä herra vannoo uskollisesti liharuokien nimeen). Juomat haimme parvella sijainneesta baarista, jonne baarimikko hölkkäsi avuksemme oman lounaansa äärestä.

Maissipihviburger osoittautui oikein maukkaaksi, joskin sämpylä olisi saanut olla hieman pehmeämpi ollakseen täydellinen. Vegaaninen burgeri oli miehenkin mielestä ihan kelpo, mutta naapuripöydässä nautittu  nyhtöpossupurilainen aiheutti kuulemma silti pientä annoskateutta. Uusista perunoista käristetyt perunat olivat meidän molempien mielestä kovin herkullisia ja niitä olisi voinut napsia enemmänkin! Oli kuitenkin toisaalta hyvä, että annos oli maltillisen kokoinen, sillä tarkoituksemme oli jatkaa syntymäpäiväkahveille legendaariseen New York Café:hen (tästä lisää myöhemmin).


Ruokarekkapihalla oli mukavan letkeä meininki, jonka kruunasi ruokailijoilta ahkerasti rapsutuksia ja makupaloja kerjäävä karvakaveri. Se kävi tervehtimässä kaikki sisäpihalle saapuvat ihmiset ja kartoitti todella tehokkaasti mistä pöydästä löytyivät höveleimmät ruokailijat. Itse heitin hunttuulle sen eteeni kantamaa tennispalloa muutamaan otteeseen ja rapsutin toki korvan takaa, mutta se vaihtoi pian pöytäkuntaa kun huomasi, etten aio jakaa ateriaani sen kanssa.  Voi pienet koirat ja niiden pohjattomat vatsat!

Moni ruokaseurueista vaikutti tulleen nauttimaan työlounastaan, ja sain sellaisen käsityksen, että suuri osa ruokailijoista oli vakituisia asiakkaita, sillä heidän kanssakäymisensä ruokarekkojen pitäjien kanssa oli niin tuttavallista, ja yleinen käytös kovin mutkatonta. Jos joka paikkaan ripotellut yrttiruukut olivat ruokailijoiden tiellä, ne siirrettiin surutta maahan, ja paikan nelijalkainen vahtimestari vihellettiin tuttavallisesti apajille, jos ruokaa putosi sen ylettyville. Aterioimme loppulomamme aikana niin (valitettavan) paljon muiden turistien kansoittamissa paikoissa, että tämä eat-where-the-locals-eat-kokemus oli todellakin tervetullut - seuraavalla reissullamme panostamme varmasti enemmän juuri paikallisten suosimien ruokapaikkojen kartoittamiseen.


Food Truck Udvar sijaitsee aivan Corvinin metroaseman tuntumasta, osoitteesta Ulloi út 51. Löydät heidät myös Facebookista ja Instagramista.

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.