Wednesday 1 November 2017

Beeswrap - elmukelmun ekologinen korvike


Roskaton elämä kiinnostaa. Siksi aloitin sunnuntaina haasteen, jossa lupasin omaksua joka viikko jonkin tavan vähentää arjessa tuottamaani roskaa. Näen asian niin, että pysyvä muutos on helpoin saavuttaa, kun omaksuu uusia tapoja yksi kerrallaan. Tässä siis tulee ensimmäinen!

Bee's Wrap, eli elmukelmun kestokorvike, ei ole minulle varsinaisesti uusi tuttavuus (olen käyttänyt sitä jo melkein vuoden), mutta halusin kirjoittaa siitä ensimmäisenä, koska se on helppo ja vaivaton tapa poistaa yksi muovituote keittiön komeroista kokonaan. 

Bee's Wrap on yksinkertaisuudessaan pala luomupuuvillaa, joka on pinnoitettu mehiläisvahalla, jojoba öljyllä ja pihkalla. Se toimii elmukelmun tavoin, mutta on luonnollisesti (pun intended) paljon kestävämpi vaihtoehto. Bee's Wrap kestää käyttöä vähintään vuoden verran, jonka jälkeen sen voi huoletta kompostoida tai käyttää jopa myrkyttömänä sytykkeenä. Koska aikki ainesosat ovat luonnollisia ja luomua, ei myöskään tarvitse miettiä irtoaako kääreestä mikromuoveja ruokaan tai luontoon. 
Bee's Wrapin on kehittänyt vermontilainen Sarah Kaeck, joka tuskastui ruuan laittamisen ja säilyttämisen tuottamaan roskamäärään. Tuotanto tapahtui alunperin Sarahin omassa kodissa, mutta kysynnän kasvaessa ja laajentuessa maailmalle se siirrettiin pieneen pajaan Vermontin Bristoliin, jossa Bee's Wrapit valmistetaan edelleen käsityönä. 

Tuote on superhelppo käyttää: asetat sen vuuan päälle, tai taittelet ruokatuotteen ympärille ja sitten vain puristat taitekohdat ja reunat paikoilleen paljain käsin. Kädenlämpö aktivoi mehiläisvahan, ja viiletessään reunat jäävät toisiinsa kiinni. 

Käytön jälkeen kääre pestään kylmällä vedellä ja saippualla. Kuivuttuaan se on taas valmiina käyttöön. Pisteet myös siitä, ettei Bee's Wrapiin tunnu tarttuvan edes raa'an sipulin haju - kokeiltu on! Lisäksi tuotteesta on kehitetty useita kokoja ja malleja erityiskäyttökohteita varten. Nudgesta näyttäisi löytyvän ainakin pientä, keskikokoista ja 3:n koon pakettia, sekä leipäkäärettä, voileipäkäärettä ja 7:n liinan variety packia

Käytettyäni Bee's Wrapia vuoden verran ihmetyttää lähinnä, ettei kukaan ole keksinyt vastaavaa tuotetta aiemmin. Onneksi nyt on!


Luin muuten tänään aamulla, että Muslan Mia on myös innostunut roskattomasta elämästä, ja aikoo kokeilla täysin muovitonta elämää kuukauden ajan, ihan mahtavaa! Seuraa Mian kokeilua täällä.

Tämä päivitys on osa Roskaton elämä-päivityssarjaa, jonka kaikki päivitykset löydät täältä.

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.