Sunday 5 March 2017

Maailman herkullisin minttu-suklaasmoothie (v,g)


Kevät ei ole lähtenyt käyntiin ihan siihen malliin kuin olin toivonut. Maaliskuuhan on virallisesti kevään ensimmäinen kuukausi, mutta auringonpaisteesta ja linnunlaulusta ollaan vielä harmillisen kaukana. Muutaman erittäin lämpimän ja valoisan päivän jälkeen olin jopa niin toiveikas, että kaivoin uuden kevät-trenssini esiin ja sovittelinkin sitä jo suosikkihuivieni kanssa. Eipä ole kuitenkaan ollut trenssille paljon käyttöä, kun säitä ovat hallinneet lähinnä räntä ja loska.


Tänään sää laittaa kuitenkin viimein parastaan, vaikka ulkona ei taideta lämpötilan puolesta olla vielä ihan kevätlukemissa. Ostin kotiin kevään kunniaksi myös hävyttömän kalliin sireeninoksan, jota tuoksutellessa tulee mieleen alkukesän valoisat illat - ihmeellistä miten yksi tuoksu voi muistuttaa niin voimakkaasti tietystä vuodenajasta.

Harmaimpina loskapäivinä olen saanut voimia Vegemania-kirjan minttu-suklaasmoothiesta, mutta kyllä tätä herkkujuomaa kelpaa siemailla näin sunnuntaiaamun auringonpaisteessakin - voi vaikka sulkea silmänsä ja kuvitella olevansa kevään ensimmäisellä jäätelöllä. Muuntelin hieman alkuperäistä reseptiä, sillä se oli omille makunystyröilleni hieman liian makea. Lopputulos on avokadoineen melkoisen ruokaisa, joten teen monesti kaksi annosta kerralla ja nautin toisen aamiaiseksi,  toisen välipalaksi tai lounaan kylkiäisenä. Smoothie kulkee töihinkin näppärästi lasi- tai muovipurkissa.  Maailman herkullisin minttu-suklaasmoothie
(2 annosta)

2 pakastettua banaania
2 kypsää tuoretta banaania
2 kourallista pinaattia
1-2 avokadoa
nippu minttua
1 rkl kaakaonibsejä
3-4 taatelia
n. 3dl kylmää vettä

Surauta ainekset smoothieksi blenderissä ja nauti kylmänä.
Miten teidän kevät on lähtenyt käyntiin?

2 comments:

 1. Vautsi, ihan mielettömän hienoja kuvia sulla! Ja ihana blogi! :) Aloitin just itse parin vuoden tauon jälkeen blogin kirjoittamisen ihan kokonaan puhtaalta pöydältä ja nyt kyllä sun kuvien näkeminen sai vakuttuneeksi siitä, että mun on pakko hankkia uusi kamera niin pian kun mahdollista :D Alotin kanssa seurattavien blogien kartuttamisen ihan kokonaan alusta ja jään innolla lukemaan sun blogia! Kurkkaa blogini, jos kiinnostuit:

  www.minnavahasarja.com/blog

  Ihanaa viikkoa :)

  - Minna

  ReplyDelete
 2. Kiitos kommentista Minna! Kiva kuulla että jäät seurailemaan blogia :) Uuden kameran hankkiminen on aina työläs projekti, kannattaa ehdottomasti miettiä tarkkaan, minkälaisia kuvia haluat ottaa ja valita 2-3 objektiivia noita tarpeita varten. Tietenkin kuvaamiseen liittyy muutakin kun vain hyvä kamera, itse olen oppinut eniten juurikin parissa kuvauskoulutuksessa ja juurikin toistuvalla harjoittelulla. Moni ammattilainen sanoisi varmasti, että on enemmän merkitystä sillä, että osaa kameransa toiminnot ja säädöt, kuin sillä minkälainen kamera on. Itse olen vielä ihan alussa kuvaamisen opettelussa, mutta käytän siihen kyllä erittäin mielelläni aikaa :)

  ReplyDelete

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.