Tuesday 28 February 2017

Kuukauden kosmetiikkakokeilu: Absolutionin teho-trio


Koen monesti näin kevään kynnyksellä tarvetta laittaa ihonhoitorutiinejani uusiksi, sillä jopa minun helppo ihoni reagoi vuodenajan vaihtumiseen, ja uskoakseni ihan erityisesti juuri auringonvalon lisääntymiseen (tai sitten olemassa olevat ongelmat vain huomaa paremmin, kun aurinko alkaa viimein paistaa risukasaan). Iho tuntui melkoisen kuivalta ja hieman elottomalta pimeän talven jälkeen, joten lähtiessäni tuoteostoksille muutama viikko sitten, oli tavoitteena lisätä nimenomaan kosteutusta päivittäisiin ihonhoitorutiineihin.


Ranskalainen ihonhoitosarja Absolution on vakuuttanut jo pitkään, ja luettuani pienen Googlettelun tuloksena Katja Kokon perinpohjaisen kirjoituksen, olin heti varma, että Absolta löytyisi ratkaisu tilanteeseeni. Otin siis suunnaksi luottokosmetiikkamyymäläni Jolien, jossa olikin sopivasti ystävänpäivän kunniaksi -15%:n tarjous koko valikoimasta.

Tapani mukaan vatvoin vatvomistani tuotteiden kanssa, ja kiusasin Jolien ihanan myyjän melkein hengiltä jatkuvilla kysymyksilläni. En ihmettelisi, jos siellä mentäisiin ensi kerralla kassan taakse piiloon kun porhallan ovesta sisään. Lopulta päädyin jo hyväksi havaitsemaani La Brume Systematique- kasvoveteen ja Katjan vuolaasti suosittelemaan  Addiction-öljyseerumiin. Maailman paras kuorintavoide La Creme Gommante päätyi minulle itseasiassa alun perin Kirsin kaapista, ja ostin uuden purkillisen heti vanhan loputtua, sillä tuote vakuutti niin perinpohjaisesti jo ensimmäisellä käyttökerralla.


La Brume Systematique on kahden faasin lievästi öljyinen kasvovesi, joka virkistää ja suojaa ihoa. Pulloa ravistetaan ensin napakasti, jotta kaksi faasia sekoittuvat kunnolla toisiinsa, jonka jälkeen kasvovettä suihkautetaan 2-3 pumppauksen verran kasvoille. Iholle jää ohut öljyinen harso, jota kannattaa lopulta vielä hieroa pyörivin liikkein  imeytymisen tehostamiseksi. Kasvovesi tuoksuu Absolutionin muiden tuotteiden tapaan kasvimaiselta, mutta itse pidän tuoksusta kovasti - se on mielestäni virkistävä ja yrttimäinen.  

Brume Systematique on ollut minulla käytössä viime toukokuusta asti ja käytin kesällä oikeastaan pelkästään sitä kasvojeni kosteuttamiseksi, ja lämpiminä kuukausina se tuntui myös riittävän. Kasvovesi sisältää mm. antioksidanttipitoista ruusunmarjaa, talin tuotantoa hillitseviä hamamelista ja keto-orvokkia, sekä kosteutta sitovaa Sodium PCA:ta. Tuote on vegaaninen ja sopii hyvin myös miehen iholle, erityisesti parranajon jälkeen.


Addiction-öljyseerumi sisältää yhteensä 27 eri kasviöljyä ja kukkaisuutetta, jotka korjaavat, tasapainottavat ja suojaavat ihoa. Mukana on mm. E-vitamiinipitoista kaktusviikunaa, kosteuttavaa ja pehmentävää luumuöljyä, punoitusta ja pigmenttiläiskiä hillitsevää valkoista liljaa, sekä arganöljyä, joka suojaa ihoa vapailta radikaaleilta, siloittaa juonteita ja aktivoi ihon omaa suojamekanismia.

Öljyseerumia annostellaan pullon kanteen integroidulla pipetillä ja 2-3 pisaraa riittää mainiosti koko kasvoille. Öljyseerumia voi käyttää voiteen alla, kosteusvoiteeseen sekoitettuna tai ihan sellaisenaan. Itse hieron öljyseerumin kasvoille La Brume Systematiquen päälle, aamuisin Iroisien BB-voiteen alle  ja iltaisin yövoiteen alle. Näistä kolmesta tuotteesta Addiction on minulle uusin tuttavuus, mutta näin parin viikon käytön jälkeen olen jo täysin vakuuttunut, enkä ihmettele, miksi seerumia tituleerataan yhdeksi kaikkien aikojen parhaista öljyseerumeista. Öljy todella täyttää lupauksensa - ja lisäksi tuoksuu kerrassaan huumaavalle!
La Créme Gommante-kasvokuorinta päätyi minulle tosiaan alun perin Kirsin kaapista, mutta muistan ajatelleeni ensimmäisen käyttökerran jälkeen, että tästä en enää ikinä luovu. Kuorintavoide kuorii ihoa sekä mekaanisesti rakeilla, että entsymaattisesti sisältämiensä hedelmähappojen ansiosta. Ainakin oman kokemuksen perusteella kuorintavoide jättää ihon superkirkkaaksi ja todella sileäksi. Käytän tuotetta noin kerran viikossa, jolloin levitän sen kosteille kasvoille ja annan vaikuttaa muutaman minuutin, jonka jälkeen hieron voidetta vielä pyörivin liikkein, jotta sekä rakeet, että hedelmähapot pääsevät tekemään tehtävänsä. Myös tähän tuotteeseen on ihastunut talouden parrakas osapuoli!


Tällä Jolie-reissulla jäi vielä hankkimatta Absolutionin kosteuttava Anti-Soif-seerumi, jota haluaisin myös kovasti kokeilla. Lisäksi May Lindströmin jasmiinikasvovesi hurmasi minut peruuttamattomasti upealla tuoksullaan, joten hankin sen kenties itselleni toukokuussa syntymäpäivälahjaksi - eikö silloin ole juuri jasmiinin kukinta-aika? Tuote on kuitenkin sen verran tyyris, että minun logiikallani sen ostaminen vaatii oikeutuksekseen vähintään tuon syntymäpäivän.

Yritän aina kosmetiikkaostoksilla pitää edes jonkinasteisen tolkun rahankäytössä, sillä en missään nimessä halua, että jo hankitut tuotteet jäävät käyttämättä ja vanhenevat kylppärikaapin perukoilla. Ihanien tuotteiden keskellä on myös helppo uskoa, että tarvitsee yhtäkkiä sitä sun tätä, vaikka iho pärjää vallan mainiosti kotoa jo löytyvillä tuotteilla. Välillä on tietenkin ehdottoman tarpeellista hemmotella itseään, mutta hienointa on, kun ihan ne arkikäytössä olevat tuotteet tuovat pientä luksusta elämään - kuten nyt vaikka tämä Absolutionin teho-trio.No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.