Wednesday 7 December 2016

Jouluväreissä


Halusin näin joulukuun kunniaksi kokeilla jouluväreihin pukeutumista, jo ihan siitä periaatteellisesta syystä, että en koskaan käytä punaisia vaatteita, enkä varsinkaan samassa asussa vihreiden vaatteiden kanssa. Siksi onkin sanalla sanoen yllättävää, miten helposti tämän tiukan säännön selättivät lopulta kaksi asiaa: ripaus rakasta mustaa ja ne oikeat sävyt, joiden kiistaton mestari on - tietenkin - Arela.

Siitä lähtien kun osallistuin Arelan syysmalliston Bluets & Rust ensiesittelyyn, on tämä punertava Judy-neule kummitellut takaraivossani. Herkullisen värisävyn nimi on Phoenix red ja vaikka malliston taustan tuntien epäilen, että nimellä viitataan erääseen amerikkalaiseen kaupunkiin, aion itseoikeutetusti kutsua tätä väriä feeniksinpunaiseksi. Ihan vain siksi, että tuo nimitys saa sävyn kuulostamaan juuri niin upealta ja dramaattiselta kuin se todellisuudessa on.


Feeniksinpunaisen neuleen ja metsänvihreän takin kanssa mikä tahansa muu kolmas väri kuin musta olisi todennäköisesti ollut minulle liikaa - puhumattakaan että asussa olisi lisää vihreää tai punaista. Olo olisi varmasti kuin joulukuusenkoristeella. Musta kuitenkin rauhoittaa tällaisen mielestäni hurjan väri-ilottelun juuri sopivasti - ja toisaalta, jos asussa olisi vain mustaa ja toista näistä kahdesta väristä, olisi lopputulos ehkä hieman tylsä. Onko siis niin, että väreistä kannattaa aina muodostaa jonkinasteinen pyhä kolminaisuus, jotta yhdistelmä on sekä kiinnostava että sopivasti hillitty? Ehkä.


Arela on huippulaadukkaiden (ja huippumukavien!) tuotteidensa ansiosta myös mitä parhain joululahjaputiikki. Mikäli budjetti ei anna hankkia arvokkaampia neuletuotteita, löytyy Arelalta ihania kašmirasusteita, joiden värikirjosta löytyy jokaiselle lahjansaajalle varmasti juuri se oikea sävy. Klassisten asusteiden lisäksi valikoimasta löytyvät ranteenlämmittimet, jotka ovat jokaisen tietokoneella työskentelevän luottoasuste (suositus annettu kolmen vuoden omakohtaisella kokemuksella), kun taas kašmiriset kotisukat lämmittävät vilukissan varpaita juuri sopivasti. Ekologisesta Arela Sunday-mallistosta löytyy myös kierrätetystä kašmirista valmistettuja Aamu-uninaamioita ja täysin kemikaalittomia Ilta-vauvanpeittoja - siis lahjoja kaikenikäisille.


Lisäksi Arela myy ihania OLO-hajuvesiä (näitäkin suosittelen kokeilemaan pitkän omakohtaisen kokemuksen perusteella) ja Karin Widnäsin hurmaavia keramiikkarasioita. Kašmirin ystävälle Arelalta voisi koostaa lahjaksi myös kätevän kašmirvaatteiden hoitopaketin, sillä Arela myy ihan parasta kašmirin pesuainetta Maison Belleä ja näppäriä kašmirkampoja. Lisäksi pakettiin voisi sujauttaa lahjakortin Arelan neuleenhuoltopalveluita varten.

Lahjakortti on tietenkin kaikissa tapauksissa varma lahjaidea, sillä näin lahjansaaja pääsee itse valitsemaan juuri omannäköisensä ja omien tarpeidensa mukaisen lahjan. Lahjakortilla voi neuleiden lisäksi hankkia Arelan unelmanpehmeitä puuvillatuotteita, tai säästää sen upeaa kevät-kesämallistoa varten, joka ilmestyy liikkeeseen maaliskuun tienoilla.


Innostuimme näin joulun kunniaksi järjestämään Arelan kanssa myös pienen arvonnan teille lukijoille, eli nyt olisi mahdollisuus voittaa edellä mainitsemiani ihanuuksia itselle tai pukinkonttiin! Arvomme nimittäin kaikkien tätä kirjoitusta kommentoineiden kesken yhden sadan (100) euron lahjakortin Arelalle (lahjakortti on voimassa vuoden sekä Arelan myymälässä, että verkkokaupassa). 

Arvontaan osallistut kertomalla kommenttiboksissa, mikä olisi sinun unelmien joululahjasi Arelan tuotevalikoimasta. Jätä  kommenttisi yhteydessä toimiva sähköpostiosoitteesi. Mikäli et halua jättää sähköpostiosoitettasi julkisesti, jätä kommenttisi blogiin normaalisti ja lähetä kopio kommentistasi minulle sähköpostitse osoitteeseen thewildethings@hotmail.com. Arvonta päättyy kello 23:59 sunnuntaina 11.12.  Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti hänen jättämäänsä sähköpostiosoitteeseen maanantaina 12.12. Onnea osallistujille ja ihanaa loppuviikkoa kaikille!

Arvonta on päättynyt, voittaja on Annariikka R. Kiitos arvontaan osallistuneille ja ihanaa joulunodotusta teille kaikille!



Takki second hand/ Kašmirneule Arela (kuvauslainassa)/ Nahkahousut Marimekko/ Mokkasaappaat Billi Bi



65 comments:

  1. Aivan ihana tuo neule ja just ton värisenä! Pukinkonttiin lähtisi kuitenkin ilta-vauvanpeitto jos arpaonni suosisi. kiskonenemmi@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eikö olekin! Tätä Judy-neuletta olen katsellut myös mustana ja todella kauniina beigenä, mutta tämä tuntui silti päällä parhaalta väriltä. Vauvanpeitto on ihana ja siinä on mielestäni tärkeintä juurikin kemikaalittomuus! Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Emmi :)

      Delete
  2. Hadley trousersit on just ne mitä vaatekaappi tarvitsee! :> Kiva lahja itselle pukinkonttiin!

    alessia.cassara@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ooh Hadleyt ovat ihanat! Niin laadukasta pehmeää puuvillaa ja tuo vajaa mitta ja leveä lahje tietty puhuttelevat juuri nyt tosi paljon :) Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Alessia!

      Delete
  3. Tovia-mekko olisi itse täydellisyys. Vaatteidesi sävyt tosiaan ovat juuri oikeat ja pukevat sinua kauniisti. Ja sinä itse olet todella kaunis :) Arpaonnen suosiessa minut tavoittaisi osoitteesta lisulo@utu.fi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi kiitos :) Nauratti hieman jälkeenpäin, että onpa tosiaan hurjaa väri-ilottelua kun puolet asusta on mustaa, mutta kai se on aina omista tuntemuksista kiinni :) Toivotaan, että arpaonni suosii ja ihanaa joulunodotusta sinulle!

      Delete
  4. Turhaan oot vältelly punaista, sävy sopii hyvin! :) Jotain ihanan lämmintä varmaankin valikoituisi, Joan sweater ja sinisen sävyisenä jäi tuotteista houkuttelemaan :)
    elinakataja@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joan on ihana ja sininen sopisi sulle Elina ihan mahtavasti! Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta :)

      Delete
  5. Esim. Yksinkertainen Utu tunic miellyttäisi kovasti.
    marja-anneli@luukku.con

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utu on kiva ja olisi varmasti monikäyttöinen juurikin yksinkertaisen mallinsa ja pituutensa vuoksi! Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Marja-Anneli!

      Delete
  6. Habu Robe on ihana!
    anna_88@luukku.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, Haru on varmasti jokaisen unelma! Siihen kietoutuisin minäkin mielelläni. Vaarana tosin on, ettei sitä kerran päälle saatuaan välttämättä haluaisi enää riisua lainkaan! Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Anna!

      Delete
  7. Hadley Trouserit tulisivat kovaan käyttöön :)
    hilsan@luukku.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadleyt näyttävät olevan suosittu tuote :) Ja olisivat varmasti kaapissa kuin kaapissa varsinainen luottovaate! Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Hilda!

      Delete
  8. Voisin valita ihan minkä vaan tuotteen, niin ihania kaikki, mut näin joulun alla poikakaverille ostaisin uuden ihanan pipon tai itselle olo-tuoksun. marjamertaanen@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niinpä! Itse hihkuisin onnesta, löytyisipä paketista mikä tahansa Arelan tuotteista. Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta sinulle Marja!

      Delete
  9. Haru robe olisi kyllä aika mahtava joululahja.

    rismira at gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haru on hurmaava! Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta sinulle!

      Delete
  10. Lovis dress on pitkäaikainen unelma 😍 heidimakela92 @ gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lovis dress on supersöötti! Ja siitä on ihania värivaihtoehtoja tarjolla. Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Heidi! :)

      Delete
  11. Vilukissana joka asustaa vanhassa rintamamiestalossa näen, että Haru robe olisi kuin lämmin halaus kylmänä pakkaspäivänä.
    Lovis mekko kalpeana pinkkinä näytti myös ihanalta 😍 Onnistuu olemaan samaan aikaan tyttömäinen ja tyylikäs.

    tipi83@luukku.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Niinpä! Haru on tainnut kerätä eniten suosiota tässä kyselyssä, enkä kyllä yhtään ihmettele miksi! Superihana. Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Tiinanen :)

      Delete
  12. No kyl se ois toi Kari-neule! Vois asua siinä toukokuuhun asti.

    fiia.mustonen (a) gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kari on tosi cool, siinä on väljempi mitoitus, eli olisi juuri sellanen täydellinen oversize-malli :) Tosiaan, missä tahansa Arelan vaatteessa voisi asua toukokuuhun asti (ehkä juhannuksenkin, jos jatkamme perinteisillä juhannussäillä). Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Fiia! :)

      Delete
  13. Arelan kashmirvaatteet ovat paratiisi maan päällä. :)
    Suosikkini joulupukinkonttiin olisi haru robe.

    korianteri00@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja taas yksi Haru! Sen kyllä ottaisin itsekin ihan ensimmäisenä, jos ei olisi budjettiin katsomista. Onnea arvontaan ja leppoisaa joulunodotusta sinulle :)

      Delete
  14. Kyllä se olisi tuo poolo mustana, ihana! Siitä saisi sellaisen power-vaatteen, joka kuitenkin tuntuisi päällä mukavalta (jotenkin nykyään on vaikea enää pukeutua vaatteisiin, jotka eivät ole mukavia päällä). Arelan vaatteet ovat poikkeuksetta olleet ihania - kestäviä ja laadukkaita, sekä tietty kauniita!

    nautiskellen.blogi@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, Judy on kyllä täydellinen power ja/tai luottovaate. Mustana olen tätä itsekin silmäillyt ja on kyllä upea. Olen itsekin ollut useamman Arelan tuotteen omistajana erittäin tyytyväinen niiden laatuun! Eli näihin tuotteisiin uskaltaa kyllä satsatakin. Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Sini!

      Delete
  15. Rakastan Arelan vaatteita !
    Pukinkontista toivoisin löytäväni Laurie Wrapin, värissä Kiikoinen beige.
    sesiljak@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mutta sittenhän meitä on kaksi! Laurie wrap on unelmaisen ihana :) Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Silja! :)

      Delete
  16. Laine sweater, tietysti mustana. Siitä olen haaveillut jo kaksi vuotta!
    sanilvonen@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jospa nyt sitten viimein loppuisi haaveilu! 100e olisi jo laineesta kiva alennus :) Onnea arvontaan ja mukavaa joulunodotusta Sanna!

      Delete
  17. Upea asukokonaisuus - värithän ovat täydellisesti harmoniassa keskenään. Itse tein vuosi sitten päätöksen pukeutua talvisin värikkäämmin ja ostin vaaleanpunaisen villakangastakin. Myöhemmin löysin kirpparilta täydellisen luonnonvalkoisen laadukkaan villakangastakin ja jo siihen pukeutuminen tuntuu pirteältä kaupungilla mustan takkimeren keskellä liikkuessa! Itseasiassa minulla on myös eräs samankaltainen vihreä vintage-sarkatakki, jota viime vuonna aloin käyttää juurikin viininpunaisen, tai feeniksinpunaisen, villahuivun kanssa. Nyt mustat takit tuntuvat niin tylsiltä!

    Tuo sinun neuleesi sopisi minullekin mainiosti, mutta joululahjatoiveenani Arelalta olisi ehdottomasti joko Cait pleated skirt tai Lovis dress! <3 hame olisi talvelle ihanan lämpimä valinta ja tuo mekko puolestaan olisi tyylillisesti niin minua...

    Annariina.ruokamo@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ja kiva kuulla, että värit ovat sinunkin mielestäsi kaunis yhdistelmä! Tykkään ihan hirmuisesti siitä, kun ihmiset käyttävät värikkäitä vaatteita, se on juurikin piristävää katukuvassa! Cait-hame on ihana ja varmasti lämmin. Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta sinulle Annariina!

      Delete
  18. Hadley-pöksyt lämmittäisi jouluna varmasti :) / elgelisa@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jepjep, Hadleyt ovat olleet tosi suositut ja ilmankos! Ihana ajaton ja samalla ajankohtainen malli puhuttelee varmasti meitä kaikkia :) Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Elisa!

      Delete
  19. Hei ihana Emma! Arela on <3. Oma suosikkini on tämä: http://www.arelastudio.com/collections/cashmere-1/products/robin-cable-sweater
    annavihervaarasta@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. No mutta ihana Anna kiitos kommentista :) <3 Robin olisi sun päällä kyllä aivan ihana! Onnea siis arvontaan ja suloista joulun odotusta!

      Delete
  20. Ihana neule! Mä haaveilen Haru-aamu/villatakista. Se sopisi täydellisesti jouluhengailuun <3
    Matilda.merenmies(at)gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. No niinpä! Onkohan parempaa rentoutumis- / nautiskelu vaatetta olemassakaan!Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta sinulle Matilda :)

      Delete
  21. Paras joululahja olisi Ulla-sukat, jotka haluaisin antaa äidilleni joululahjaksi hänen entisten ja kovin virttyneiden kotoilusukkiensa tilalle. - erityisesti myös siksi, että äidin nimi on myös Ulla ja hän rakastaa kashmiria.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aiaiai kun olisi hyvä yhteensattuma! Toivotaan siis, että arpaonni suosisi ja ihanaa joulunodotusta sinulle ja Ulla-äidillesi :)

      Delete
    2. Laitathan myös toimivan sähköpostiosoitteen minulle tähän, tai lähetät kommenttisi minulle sähköpostitse, jotta voin olla sinuun yhteydessä, mikäli voitat arvonnan! :)

      Delete
  22. Utu tunikasta olen haaveillut tai sitten joku ihana neule. Tuo sinun päälläsi oleva punainen näyttää upealta. annariikka.ranta@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utu on todella kiva, mutta kyllä tämä Judy-pooloneulekin on ihan mahtava! Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta :)

      Delete
  23. Alma-huivi harmaana olisi ihan täydellinen sijoitus!

    matilda.rau@hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Älä muuta sano! Itse olen himoinnut myös upeaa Laurie wrapia. Arpaonnea ja ihanaa joulunodotusta sinulle Matilda!

      Delete
  24. Mun lahjalistalla on ehdottomasti laadukas, mielellään kashmirinen pooloneule, joka kuuluu mun mielestä vaatekaapin kulmakiviin. Toi Arelan Judy ois aivan täydellinen, just tuossa punaisen sävyssä! Arelan kashmiriset sweatpantsit houkuttais kyllä myös tällaista vilukissaa. Varmasti aivan supermukavat!

    Laura / laurapauliina1@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Judy on kyllä ihan täydellinen ja sitä on tarjolla aika monessa sävyssä :) Punainen taitaa kyllä nykyään olla myös oma lemppari! Äitini osti kasmiriset sweatpantsit ja soitteli minulle parin päivän päästä, että oli ruvennut käyttämään niitä joka päivä kun olivat niin mukavat :D Onnea arvontaan ja mukavaa joulunodotusta sinulle Laura!

      Delete
  25. Arelalla on paljon ihanuuksia, mutta juuri nyt eniten puhuttelevat Haru robe ja Alma scarf.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arelalla on tosiaan paljon ihania tuotteita! Harun ja Alman ottaisin kyllä mielelläni minäkin :) Hyvää joulunodotusta ja onnea arvontaan!

      Delete
  26. Arelalla on ihanan mallisia ja värisiä mekkoja, etenkin Tiera- ja Lovis-mekot on tosi ihania! Erityisesti tuo tummanvihreä väri on aivan upea, kuin karkkia silmille! Nuo mekot on varmasti myös tosi mukavia päällä, ainakin mitä on materiaalilappua uskominen.

    Viime kesän työmatka kulki usein Arelan liikkeen ohi ja oi jummi, näyteikkunaa ihastellessa palkkapäivinä oli itsehillintä aika tiukalla! Hmm, ehkä tässä olisi oiva joululahja itselle!

    Ihanaa joulunalusaikaa sulle!


    olga.suomalainen(at)hotmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ai ai, itsellä ei olisi varmasti itsehillintä riittänyt :D En liiku päivittäin lähelläkään ja silti kaapista löytyy vino pino Arelaa. Arelan tuotteet ovat kieltämättä arvokkaita, mutta voin kyllä kokemuksesta sanoa, että ovat erittäin kannattavia sijoituksia! Onnea arvontaan ja ihanaa joulunaikaa myös sinulle Olga :)

      Delete
  27. Arelan kaikki kashmirtuotteet ovat niin ihania. Omasta pukinkontista haluaisin löytyvän Sara ranteenlämmittimet ..tai Haru rope tai Aspen hoodie.
    Joulua odotellessa :)

    Marja

    marja.aronen@outlook.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haru ja Aspen ovat ikuisella toivelistalla. Voi olla, että kotiutan jommankumman valmistujaislahjana itselleni - siinä olisi tarpeeksi syytä hemmotella itseään. Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta sinulle Marja!

      Delete
  28. Utu-tunika olisi ihana, niinkuin myös joku cashmere-asuste. Basic malliston vaatteet taas sopisi loistavasti arkipukeutumiseen!


    tiuku10@luukku.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Utu on kaunis! Voin lämmöllä suositella myös pipoja ja ranteenlämmittimiä! Onnea arvontaan ja mukavaa joulunaikaa Tiuku :)

      Delete
  29. Arelalla on kyllä niin paljon kaikkea ihanaa, haaveilen muun muassa Kim t-paidoista ja oikeastaan mistä vaan merkin neuleesta. :) Mutta ehkä toivelistallani ykkösenä ovat kuitenkin mustat Hadley -housut.

    huotari.iina@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hadleyt ovat ilmeisesti monen toivelistalla! Nyt naiset hemmottelette kaikki itseänne ja hankitte ne housut, ne toimisivat varmasti monen vaatekaapin kulmakivena moitteetta! Merkin neuleita voin myös suositella lämmöllä - kestävät upeina käyttöä ja ovat ahh niin mukavia. Vähän kun muistaa tuuletella aina käytön jälkeen niin vesipesua ei välttämättä edes tarvita! Onnea arvontaan ja ihanaa joulua sinulle :)

      Delete
  30. Arelan lahjakortti olisi kyllä mieluinen ylläri! Merkin housuja olen katsellut sillä silmällä jo pitemmän aikaa, erityisesti Hadley-mallia.
    Sähköpostiosoite mailissa :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja taas keräävät Hadleyt katseita! Katsotaan, josko onnetar suosisi sinua niin pääsisit ne hankkimaan :) Onnea arvontaan ja ihanaa joulunaikaa!

      Delete
  31. Haru robe näyttää todella ihanalta! Siihen sijoittaisin lahjakortin :)

    minuhno@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haru robe on kyllä kuin unelma, siihen kannattaisikin sijoittaa! Onnea arvontaan ja mukavaa joulunodotusta sinulle Nenna :)

      Delete
  32. Haaveissa on Laurie wrap. Joitain Arelan ihanuuksia kaapista jo löytyy, muutta tuosta huivista olisi iloa vuoden ympäri. emilia.jarvi@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. No näinpä! Laurie olisi varmasti ihan supermonikäyttöinen! Varsinkin meillä, kun kesäillatkin voivat olla aika viileitä. Tykkään itse myös ihan hirveästi huiveista, eli kyllä tämä on minullekin vilkutellut silmää ;) Onnea arvontaan ja ihanaa joulunodotusta Emilia!

      Delete

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.