Tuesday 26 June 2018

Maukas Pad ThaiPad Thai tuli elämääni ryminällä, kun sain Kirsiltä synttärilahjaksi Green Kitchen Travels -keittokirjan. Sen sivuilta löytyy resepti "No Noodle Pad Thai", jota muuntelin hieman lisäämällä annokseen riisinuudeleita (eli loogisesti no noodle pad thai with noodles). Syön tätä ehkä aina.

Kyseessä on melko vaivaton resepti, mutta kasviksia kannatta suikaloida kerralla reilusti, koska ne säilyvät jääkaapissa päiväkaupalla ja ne on helppo hyödyntää jossain muussa ruuassa, jos pad thai alkaa tulla viidentenä päivänä korvista. Myös kastike säilyy kannellisessa rasiassa, se on lähes samaa tavaraa kuin vietnamilaisten rullien satay-kastike.


Mikäli voit keittää töissä tilkan vettä, toimii pad thai myös mainiosti lounaseväänä! Itse varon syömästä kovin hiilaripitoista lounasta, koska siitä seuraa järjetön pöhnä ja totaalinen iltapäiväkooma ja aivokuolema. Toisaalta liian kevyt lounas takaa rapean nälkäkiukun muutaman tunnin kuluttua, enkä ihan periaatteesta ymmärrä syömistä, jonka jälkeen vatsa kurnii. Pad thai kulkee jotain kultaista keskitietä ja on siis täydellisen tasapainoinen ruoka. Ah. Zen. Pad Thai
4 annosta

Kesäkurpitsa
4 porkkanaa
Paketti Jalotofua 
Vermicellejä (eli riisinuudeleita)
Kevätsipulia
Ruohosipulia
Korianteria

Kastike
n. 1tl raastettua tuoretta inkivääriä
3 reilua lusikallista maapähkinävoita
1-2 rkl soijakastiketta
1 tl Siracha-kastiketta
Puolikkaan limen mehu
Vettä

Suikaloi raa’at porkkanat ja kesäkurpitsa mandoliinilla (maailman paras keittiökapistus muuten). Pehmitä maapähkinävoi kuumassa vedessä kattilanpohjalla ja lisää kastikkeen ainekset. Lisää vettä hiljalleen saadaksesi kastikkeesta sopivan notkeaa. Maista kuitenkin, etteivät maut vesity. Pehmitä nuudelit keitetyssä vedessä. Halutessasi voit marinoida/paistaa/maustaa pilkotun tofun, itse syön raakana. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti heti! Omnomnomn.

Pro tip: kuljeta nuudelit, kastike ja suikaloidut vihannekset erillisissä rasioissa töihin. Pehmitä nuudelit ja sekoita aineet vasta lounastauolla, jotta annos ei vetisty aamupäivän aikana.

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.