Saturday 31 March 2018

Italialainen appelsiini-greippisalaatti


Pääsiäinen taittaa talven selän, ja sitruksien satokausi antaa jo tilaa jokakeväiselle parsahuumalle (himoitsen parhaillaan risotto primaveraa ihan järjettömästi!). Jos kuitenkin teet tänä keväänä vielä yhden sitrusherkun, tee italialainen appelsiini-greippisalaatti. Se on raikas lopetus pääsiäisaterialle ja jotenkin viehättävästi vanhanaikainen, glamöröösi jälkiruoka.

Sitrusten erottaminen maltostaan on hieman työlästä, mutta se helpottuu huomattavasti, jos ehdit pitää hedelmiä jääkaapissa jonkin aikaa ennen valmistusta. Varaa n. 1-2 hedelmää per syöjä ja ostaa suunnilleen kaksi appelsiinia yhtä greippiä kohden. Lisää väriä saat käyttämällä pieniä makeita veriappelsiineja. 

Tee näin: 
2 greippiä
4 appelsiinia
minttua
kuorettomia manteleita
hunajaa
voita 
Kastike:
1 limen mehu ja kuori raastettuna
2 rkl Lämmintä vettä
2 rkl kirkasta hunajaa 
Leikkaa hedelmien kuoret irti veitsellä ja irrota hedelmäliha maltosta. Sekoita kastikkeen aineet keskenään ja kaada kastike salaatin päälle. Nostele sekaan silputut mintunlehdet. Anna salaatin vetäytyä jääkaapissa. Paahda manteleita nokareessa voita ja hunajaa, kunnes ne saavat kullanruskean värin, ja kaada sitten leivinpaperiarkille jäähtymään. Tarjoile salaatti cocktail- tai samppanjalasista ja ripottele päälle kovettuneet mantelit. 

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.