Friday 2 August 2019

Salsa picante

Kun haluat säväyttää, mutta et kikkailla, valmista kulhollinen salsa picantea.


Salsa picanten key element on maukkaat tomaatit. Lajikkeella on merkitystä, mutta yleensä sameakuoriset ja laajasydämiset tomaatit ovat maukkaimpia. Käytän salsaan kypsiä miniluumutomaatteja sekä Lindroosin turveviljeltyjä ja helvetin kalliita, mutta supermaukkaita tomaatteja.

Elämänohje: mauton, mutta halpa tomaatti on silti aina mauton tomaatti. Jos ostat tomaatteja, osta tomaatin makuisia tomaatteja tai jätä tomaatit suosiolla kauppaan.

Punasipuli toimii tuoresalsassa ympäri vuoden, mutta kesäisin se kannattaa ehdottomasti korvata tuoreella kevätsipulilla (vaalealla tai punaisella), jonka vartta voi myös leikata mukaan. Sokeria voi lisätä, mutta yleensä miniluumutomaateista tulee riittävästi makeutta.

Salsa picante tuo that something extra kaikkiin low key -kesäruokiin. Toimii esim. tacoissa, burgereissa (erityisesti halloumin kanssa), kaiken grillatun kylkeen jne. Jos käytät salsaa bruschettaan, pilko sekaan 1-2 valkosipulinkynttä ja korvaa korianteri basilikalla (tai käytä molempia). Ja lisää oliiviöljyä.

Here’s how:

1 tuore chili
250g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
2 kypsää tomaattia
1 punasipuli
½ ruukkua tuoretta korianteria
puolikkaan limen mehu
(1tl ruskeaa tai ruokosokeria)


Pilko kaikki niin pieneksi kuin jaksat (erityisesti sipuli) ja sekoita. Säilyy jääkaapissa noin kolme päivää, mutta parasta tuoreena!No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.