Tuesday 26 March 2019

Testissä: uunifetapasta

Tieto uudesta hittipastasta kantautui tietooni ja sitä oli pakko testata heti, koska pasta is life. 


Kotiruoka on nykyään vähän epätrendikästä, koska ei muka jakseta tai ehditä ”tuhlata tunteja keittiössä” (Netflixin äärellä kylläkin). Ruoanlaiton ympärillä velloo ihmeellinen tähtipöly, vaikka oikeasti lähes kaiken hyvän ruoan hienous piilee yksinkertaisuudessa  – ei laboratoriotason keittiössä tai valtavan tiskivuoren takana. 

Siksi yksinkertaiset hittiruoat on ihania, koska ne muuttaa käsityksiä arkiruoasta: nopea arkiruoka voi olla muutakin kuin pinaattilettuja, raejuustoa ja ketsuppia. Toivoisin, ettei perisuomalaiseen tapaan rankaistaisi itseämme siitä, että on arki, koska arki on ihanaa! Maanantaina voi ihan hyvin tehdä upean pastan ja juoda pari lasia viiniä.

Pastassa oleellista on hyvät raaka-aineet, mutta niidenkään kohdalla ei tarvitse hifistellä. Valitse  kypsät kirsikkatomaatit, tuoreet mausteet ja sellainen feta, josta pidät raakanakin. Oma suosikkini on kermainen Patros. That’s all you need to know!

Uunifetapasta
(Vuoallinen, hupenee helposti kahden dekadentin yösyöjän suuhun viinipullon säestämänä)

  • 1 tuore chili (poista siemenet) 
  • 500g kypsiä kirsikkatomaatteja
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 200g könttä fetaa
  • Oliiviöljyä
  • 250g tagliatellea
  • Mustapippuria
  • Tuore basilika

Lorauta uunivuoan pohjalle oliiviöljyä ja aseta fetakimpale kokonaisena sen päälle. Silppua chili fetakuution päälle ja kaada ympärille kirsikkatomaatit, sekä viipaloidut valkosipulinkynnet. Kaada vielä toinen reilu loraus oliiviöljyä ja hyppysellinen rouhittua mustapippuria tomaattien päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20min. Nosta vuoka uunin ylätasolle, grillivastuksen alle vielä 5-10 minuutiksi (paahtuvan valkosipulin tuoksu on taivaallinen). Keitä pasta al denteksi, riko fetan rakenne ja sekoita pasta vuokaan. Tarjoile tuoreen basilikan kanssa!

P.S. Viinisuositus: Viña Esmeralda. En tiedä viineistä mitään, mutta tää toimi ja Alkon myyjä oli myös tehnyt uunifetapastaa ja arveli näiden olevan match!

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.