Saturday 3 November 2018

Vinkkejä ikuisuusvaatteen hankintaan



Ikuisuusvaate on sellainen, jota ajattelee välittömästi käyttävänsä aina. Se puhuttelee jotain paljon syvempää tunnetta, kuin mieltymystä näyttää ajankohtaiselta tai viimeisimmän mikrotrendin mukaiselta. Se on kuin materialisoitunut pala omaa persoonaa.

Vaatteiden merkitystä itsensä ilmaisussa vähätellään aika paljon ja toisaalta tuputetaan näkemyksiä siitä, että jos on tietyntyyppinen ihminen, täytyy pukeutua tietyn lokeron mukaisesti. Se on aika tylsää, koska jokaisella on oma käsitys siitä, mikä on kaunista.

Oman estetiikan löytäminen on kuitenkin paljon kestävämpi pohja vaatteiden ostamiselle, kuin minkään ulkopuolisen tahon sanelemat tyylisäännöt. Kun tuntee oman tyylinsä ja tietää millaisia vaatteita omassa elämässä tulee oikeasti käytettyä, on helppo ostaa ikuisuusvaatteita. Kehitin viiden kohdan happotestin, jonka avulla on helppo arvioida kestääkö vaate kaapissa vuodesta toiseen.




Happotesti ikuisuusvaatteen hankintaan

Vaatteen malli on sellainen, ettei se hätkähdä vartalon muutoksia, koska elämä – anything could happen.

Materiaali on laadukas ja mahdollisimman kestävä, sitä voi huoltaa ja korjata. Jos vaate on nukkaantunut jo kaupassa, se tuskin kestää hyvännäköisenä vuosien käyttöä.

Muotokieli on ajaton ja henkilökohtaisen pukeutumistyylisi mukainen. Vaate on oikeasti sellainen, joka puhuttelee sinua sesongista toiseen.  

Käytännöllisyys, eli vaate soveltuu oikeasti juuri siihen elämään, jota elät, eikä mihinkään kuvitelmaan – huomioi siis ilmasto ja arkielämän realiteetit. Tietty joitain ikuisuusvaatteita käytetään harvemmin, mutta pääasiassa hyvä ohjenuora on miettiä, onko vaateelle käyttöä vähintään kerran viikossa.

Väri on kimurantimpi juttu ja voi muuttua ajan myötä. Meillä on ollut Äitin kanssa mielenkiintoisia keskusteluja siitä, miten ihmisen luonnolliset värit muuttuvat ikääntyessä ja vaikuttavat pukeutumisen väripalettiin. Uskon silti, että jokaisella on ne tietyt sävyt, jotka tuntuvat parhailta yllä. En itse osaa käyttää esim. sinistä, vaikka se periaatteessa sopisi minulle. Kaikki ikuisuusvaatteeni ovat mustia tai vihreän, ruskean ja keltaisen murretuimmista ääripäistä.  




Omia ikuisuusvaatteita

Arelan neonkeltainen Disa-neule on uniikki. Arela järjesti alkukeväästä kanta-asiakastilaisuuden, jossa sai ennakkotilata A/W’18 -mallistosta suosikkineuleensa haluamassaan värissä. Äiti sanoi osuvasti, että mulle sopii aina ne erikoisimmat värit, mutta neonkeltainen on itseasiassa ollut yllättävän helppo sävy. Se on erityisen hieno kaikkien murrettujen vihreiden ja ruskeiden kanssa.

Disaa saa muuten Arelalta nyt punaisena! Neonkeltaisena löytyy Laine- ja Vija-neuleet, sekä asusteita, joista tämä huppu on to die for. Arelan vaatteet on superajattomia ja niissä on aina parhaat värit. Lisäksi Arelalla on neuleille oma in house -huoltopalvelu, jos kasmirin huolto kotioloissa arveluttaa.

Marimekon Epoksi-nahkahousut ovat yllä ympäri vuoden, ainoana poikkeuksena viime kesän kuumimmat helteet. Keväällä ja kesällä nahka on ihanan viileää, talvella se ei päästä tuulta läpi ja alle mahtuu villakalsarit. Olen kaatunut nämä jalassa metron liukuportaissa ja toinen tasku jäi kerran kiinni tuolin käsinojaan ja repesi, mutta superpehmeää nahkaa on helppo korjata. Kuminauhavyötärön ansiosta paino voi vaihdella paljonkin, nämä istuvat aina. Varmaan planeetan täydellisimmät housut.

Cartier’n nahkakäsilaukku oli onnellinen sattuma Vestiaire Collectivessa. Olin katsellut samaa laukkua pienemmässä koossa, mutta sen kantohihna oli lyhyempi, eikä olisi siis riittänyt kropan ympäri. Pienempää mallia myytiin 500 eurolla, joten kun tämä tupsahti myyntiin alle kahdensadan, en epäröinyt sekuntiakaan. Laukkuun mahtuu kamera, läppäri, muistikirja ja kaikki muu tarpeellinen. Se on tyylikäs ja ajaton, ja vähän poikkeuksellinen – en tykkää siitä, että omat luottovaatteet kävelevät jatkuvasti kadulla vastaan.



3 comments:

  1. Tärkeä ja hyvä aihe – mutta ihan mahtava asusi vei kyllä kaiken huomion ja oli heti pakko mennä huokailemaan Arelan sivuille!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arelan sivuilla kelpaa huokailla - en ole yhtäkään ostosta heiltä katunut. Tykkään tosi paljon siitä, että Arelan vaatteet on mukavia ja ajattomia mutta ei tylsiä! Mainioita ikuisuusvaatteita :)

      Delete

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.