Sunday, 18 November 2018

7 syytä ihastua Kämp GardeniinSuomi-muoti on hurjassa nosteessa – ja se on mahtavaa! Kauan piti kuitenkin seikkailla pitkin poikin kaupunkia ja interwebsiä, jos halusi ihailla kotimaista suunnittelua. Ei enää! Suomi-muodin uusi koti Kämp Garden avasi ovensa tällä viikolla.

Kävin ihan ajan kanssa tutustumassa, eikä Gardeniin ollut yhtään vaikea ihastua. Tässä muutama juttu, joista pidin eniten:

Puitteet hivelee silmää. Päivänvalo tulvii valtavan lasisen kupolikaton läpi koko kerrokseen ja ihastuin heti, koska mielestäni nykyostoskeskusten suurin vika on se, ettei niissä ole ikkunoita. Kuka haluaa viettää aikaa keinovalaistussa laatikossa? Ei kukaan!

Liiketilat on umpiseinien sijaan jaettu nerokkaasti lasielementeillä, joiden massiiviset puukehykset on jotenkin superhienostuneet. Pienikin liiketila tuntuu heti avaralta. Koko kerroksen lattiaa peittää terrakotan värinen kalanruotolaatoitus, joka sitoo tilat yhteen ja tekee paikasta jotenkin maanläheisen. Miksei kaikki ostoskeskukset näytä tältä?

Uusi Samuji House on vähintään yhtä upea kuin edeltäjänsä. Kaksikerroksista liiketilaa yhdistää hulppea betoniportaikko ja kaikki yksityiskohdat on hiottu loppuun asti. Tykkään Samujin tiloista siksi, että myymäläkalusteet on aina ns. oikeita huonekaluja ja niiden ympärille syntyy ihan erilainen ilmapiiri kuin jonkun kalskeiden myymäläkalusteiden. Myytäviä esineitä on myös otettu käyttöön; tulee heti sellainen fiilis, että on melkein jonkun kotona eikä liikkeessä.Arela on napannut varmaan Gardenin upeimman liiketilan, jota kruunaa oma kupolikattoikkuna. Arelan värit pääsee avarammassa liiketilassa oikeuksiinsa ihan uudella tapaa, kun niillä on ilmaa ja valoa ympärillään. Myymälää on somistettu Opuntia Tre:n hauskoilla viherkasveilla ja myynnissä on Arelan omien juttujen lisäksi Karin Widnäsin keraamisia toiverasioita, sekä Kosmoksen kirjoja. Hankin itselleni vihdoin kehutun Late Bloomersin.

Terhi Pölkki avasi ensimmäisen oman myymälänsä Gardeniin ja se on tosi nätti! Vaaleanpunaiset vintage-matot ja vihreät marmoritasot on supertyylikkäät, muttei yhtään tylsät. Tila on vähän niin kuin Terhin kengätkin: siinä yhdistyy omaleimainen leikkisyys, käytännönläheinen suunnittelu ja tyylikäs muotoilu.

TRE <3 Nide kirjabasaari on kirjahullun unelma! Meinasin seota peruuttamattomasti, mutta lopulta ostin vain yhden joululahjan (ja mies osti yhden minulle, hehee). Löysin basaarista myös uuden suosikkiamaryllikseni, eli amaryllis cybister. TRE <3 Nide:stä saa myös Udumbaran savikulhoja/ruukkuja, joiden aluslautaseksi myytiin vitosella söpöjä vanhoja kahvikuppien asetteja, kombo toimi tosi hyvin! 
 
TRE <3 Nide shop-in-shop tuo Gardenin valikoimaan vaihtelua. Tällä hetkellä esillä on ihana Klaus Haapaniemi & Co.

Garden Room esittelee Suomi-muodin uusia brändejä ja nousevia tulokkaita. Sen vaihtuva näyttely on pääasiassa vähemmän kaupallinen ja liikkuu enemmän muodin ja taiteen välimaastossa. Keväällä 2019 näytille ja myyntiin ovat tulossa Manniston, Rolf Ekrothin, ONAR Studiosin ja Maria Korkeilan mallistot.

Kehitysideoita:

Toivoisin, että Gardeniin avautuisi joku upea second hand -liike! Voisiko esim. WST myydä second hand Marimekko -kokoelmaansa siellä? Se olisi Suomi-muodin ytimessä ja hauska kombo kerrosta alempana sijaitsevan Marimekon kanssa. Valikoimaan voisi lisätä Gardenissa myytävien merkkien second hand -löytöjä.

Joku antikvariaatti (esim. suosikkini Hagelstam) voisi myös perustaa pienen osaston TRE <3 Nide yhteyteen. Jotain kiertotalouteen liittyvää olisi kiva nähdä, se sopisi jotenkin nykyaikaiseen liikekeskusajatteluun.

Lisäksi: 1. kerroksen Kämp Gallerian ulkoasun voisi freesata. Nyt se kalpenee auttamatta upean Gardenin rinnalla.


Gardenissa kuultua:

”Nii toi on se jolla on niitä ihania kasmirneuleita, mut ne maksaa kaikki jotain yli 300 euroo…”

”No eihän tämä nyt niin kummoinen ole, mitä kehuivat.”

”Mitä täällä niinku kuuluu tehdä? Mennää hei ottaa selfie nois hassuissa hatuissa!”

Ah well… Mukaviin Tunikoihin ja Käytännöllisiin Kenkiin ihastuneet hintakriittiset suomalaiskuluttajat eivät ehkä löydä välittömästi paikkaansa superupeassa Gardenissa, mutta ei se haittaa. Garden on tila, johon voi tulla ihastelemaan ja viettämään aikaa ilman ostopakkoa.

Voi vaikka kammeta itsensä kotisohvalta kahvittelemaan trendikkääseen Kuumaan ja ihmetellä ohi kiitävien pintaliitäjien superupeaa elämää. Se on ihan hauskaa – varsinkin näin upeassa paikassa.

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.