Sunday 21 October 2018

Luonnonkosmetiikan luottosuosikitOlen siirtynyt käyttämään pelkkää luonnonkosmetiikkaa viimeisen kolmen vuoden aikana, koska synteettisen päivittäiskosmetiikan ja elintarvikkeiden sisältämien kemikaalien yhteisvaikutuksista ihmisen terveyteen tiedetään todella vähän.

Tärkeintä luonnonkosmetiikkaan siirtyessä on löytää luotettava myyjä, joka pystyy takaamaan, että tuotteet ovat eettisiä (vegaaninen, eläinkokeeton), eivätkä sisällä synteettisiä ainesosia, saati EU:n kieltämiä haitallisia kemikaaleja. Näin ei tarvitse itse ramboilla netin syövereissä syynäämässä, vaan voi luottaa ammattilaiseen, joka selvittää tuotteiden taustoja ja ainesosia työkseen.

Oma luottomyyjäni on alusta alkaen ollut suomalainen Jolie, jonka kattava valikoima luksusluonnonkosmetiikkaa ei petä koskaan.

Asioin itse Jolien kivijalassa Uudenmaankadulla, koska siellä saa aina niin asiantuntevaa palvelua, mutta koko valikoima löytyy kaikkine taustatietoineen myös Jolie Webshopista. Seuraavaksi Jolie avaa uuden myymälään marraskuussa valmistuvaan Gardeniin!


Hyvän myyjän löydyttyä, on tärkeää löytää omaan elämään ja omalle iholle sopivat luottotuotteet. Olen itse kosmetiikan suhteen minimalisti, enkä halua käyttää päivittäin montaa eri tuotetta. Siksi käyttöön valikoituu usein sellaisia tuotteita, joita voi käyttää useampaan tarkoitukseen.

Luottosuosikkeja, joita käytän päivittäin ovat:

Neal’s Yard Remedies, Avocado and VitaminE -yövoide. Tästä on parhaillaan menossa varmaan viides purkki! Superriittoisa yövoide, jonka jäljiltä iho on aamulla sileä ja kimmoisa. Tuoksu on raikas ja mieto. NYR:n tuotteissa on todella hyvä hinta-laatusuhde. Tähän on ihastunut myös parrakas puolikkaani.

Absolution, Addiction-kasvoöljy on ihan kuningatartuote. Aika hintava, mutta todella riittoisa! Lämmitän 3 tippaa käsissä ja levitän kasvoille aamuin illoin, tuoksu on huumaava. Löysin tämän kolmannen pulloni Zadaasta tosi edullisesti, koska tuoksu oli ollut myyjälle liian voimakas.

Absolution, La Brume Systemique -öljykasvovesi on korvaamaton osa päivittäistä ihonhoitorutiiniani. Käytän aamuin illoin ja naama olisi varmasti ihan koppura ilman tätä. Olen löytänyt nykyisen pullon edullisesti Zadaasta, mutta uutenakin hinta-laatusuhde on hyvä. Tällä myös miehen hyväksyntä!


Päivittäisten luottotuotteiden lisäksi on pari superluksustuotetta, joihin olen ihastunut peruuttamattomasti. Käytän niitä kerran viikossa, yleensä viikonloppuisin, kun käyn kynttilänvalossa suihkussa ja vietän pienen spa-hetken.

Rahua, Omega 9 -hiusnaamio tuoksuu älyttömän hyvältä. Annan sen seistä pesun jälkeen kosteissa hiuksissa noin vartin ja hiukset ovat käsittelyn jälkeen todella ravitun tuntuiset, mutta eivät lässähdä. Tykkään Rahuan muistakin tuotteista, mutta koska merkin perusshampookin maksaa 37 euroa, yritän ostaa niitä vain silloin, kun olen erityisesti hemmottelun tarpeessa.

May Lindström The Honey Mud-puhdistusvoide on ihan mieletön tuote. May Lindström on ainakin Jolien myymistä merkeistä kallein, mutta rahoilleen saa ehdottomasti vastinetta. Tykkään autenttisista, tummista tuoksuista ja purkkien upeus on ihan omaa luokkaansa. Voi käyttää puhdistusvoiteena tai naamiona, seassa hellästi kuorivia savirakeita.


Jotta kosmetiikankäyttöni olisi kaikin puolin kestävällä pohjalla, pidän myös tarkkaan huolen, että käytän edellisen tuotteen loppuun ennen kuin ostan uuden vastaavan.

Luonnonkosmetiikkabisnes on kasvanut viime vuosina huimaa tahtia ja uutuuksia tulee markkinoille kuin sieniä sateella, mutta ei tunnu kovin vastuulliselta ostella mielettömiä määriä kosmetiikkaa, joka jää aina uusien houkutuksien myötä kaappiin seisomaan.

Purnukoita pyöritellessä mietityttää myös kosmetiikan pakkausmateriaalit. Itken jouluisin verta, kun jengi ostaa lahjaksi kosmetiikkaa älyttömissä pakkauksissa, joissa ei ole muovia säästelty. 

Luonnonkosmetiikkakin on usein pakattu muoviin, mutta onneksi uusia innovaatioita syntyy jatkuvasti: kotimainen selluloosasta valmistettu Sulapac on täysin biohajoava kosmetiikkapakkaus, jonka kokeilu on aloitettu jo joissain Lumenen tuotteissa. Toivottavasti se saataisiin pian markkinoille laajemminkin!

No comments:

Post a Comment

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.