Thursday, 14 July 2016

Maapähkinävoihummus


Yritin pitkään tehdä maukasta hummusta tahinilla, mutta jotenkin lopputuloksesta tuli aina omaan makuuni liian karvas ja kitkerä, kunnes löysin tämän reseptin Elina Innasen Chocochili-blogista ja älysin vaihtaa tahinin maapähkinävoihin. Elina kertoo lainanneensa reseptin Nigellalta,  joten reseptillä on ainakin suositukset kohdillaan. Sekä Elina että Nigella kehuvat hummuksen toimivan jopa paremmin maapähkinävoilla kuin tahinilla, ja samaa mieltä ollaan täälläkin. Lopputulos on mielestäni myös huomattavasti samettisempi (ja ruokaisampi!) kuin jos hummuksen tekee pelkistä kikherneistä. 


Elinan reseptissä on käytetty muutama ruokalusikallinen soijajogurttia, jolloin hummuksesta tulee ehkä asteen raikkaampaa, mutta hyvin pärjää ilmankin. Jogurtin jäädessä pois tahna kestää luullakseni lämpimässä (esim. tarjoilupöydässä, piknik-korissa, tms.) asteen verran paremmin. Valkosipulin määrää voi myös muuttaa oman maun mukaan, mutta kannattaa maistaa ennen kuin rykäisee joukkoon kolme valkosipulinkynttä. Itse tykkään, että valkosipuli saa hieman kutkuttella, mutta ei peittää muita makuja alleen. Jos valmistaudut jo viikonlopunviettoon, tätä kannattaa surauttaa purkillinen leivänpäälliseksi, tai vaikka grilliherkkujen kanssa nautittavaksi!



Maapähkinähummus 


 • 1 tlk kikherneitä
 • 3-4 rkl oliiviöljyä
 • 3-4 rkl maapähkinävoita
 • (3-4 rkl soijajogurttia tai turkkilaista jogurttia)
 • 1 tl juustokuminaa
 • 1 valkosipulinkynsi
 • puolikkaan sitruunan mehu
 • (vettä tahnan notkistamiseen) 

Valuta ja huuhtele kikherneet huolellisesti. Soseuta kaikki aineet keskenään sauvasekottimella ja/tai blenderillä. Notkista tahnaa halutessasi vedellä. Rouhi syönnin yhteydessä hummuksen päälle hieman karkeaa merisuolaa.




Photographs by Emma Wilde

1 comment:

 1. Ihana kuulla, että tykkäsit reseptistä! :) Ja kiitos muistutuksesta, olinkin jo itse unohtanut tämän herkun olemassaolon! Täytyy laittaa taas piakkoin tekeille.

  ReplyDelete

The Wilde Things . All rights reserved. BLOG DESIGN BY Labinastudio.